Мая Манолова "яхна" и протеста на автоинструкторите

1000 учители на шофьори излязоха на жълтите павета

Политика
14:06 - 07 Октомври 2020
1670
Мая Манолова "яхна" и протеста на автоинструкторите

Бившата омбудсманка Мая Манолова "яхна" и протеста на автоинструкторите в центъра на София. От гражданската й платформа "Изправи се.БГ" се появиха активисти на жълтите павета, за да подкрепят учителите на бъдещи водачи. "Изправи се.БГ подкрепя справедливия протест на автоинструкторите. Държавата въвежда нови бюрократични изисквания и не мисли, че обикновените граждани ще трябва да плащат по-скъпа шофьорска книжка", обясниха хората на Манолова. 

Над 1000 инструктори се събраха в София на мащабен протест. 

Както Lupa.bg ви информира, недоволството на бранша е продиктувано от готвените промени в две наредби - 37 и 41 от Агенция "Автомобилна администрация", които се отнасят за условията и обучението на шофьорите и реда за провеждането на изпитите за придобиване на правоспособност, както и въвеждането на електронен контрол по време на курсовете и изпитите.

Според инструкторите, текстовете на наредбите са лобистки и натоварват бранша с допълнителна административна тежест, като на практика не дават на сектора да работи нормално и са предпоставка за корупция.