Мая Манолова: Ще бъда омбудсман до края на живота си

Няма да правя партия, обеща бившата кандидатка за кмет на София, но не се отказва от политиката

Новини
08:26 - 04 Декември 2019
1994
Мая Манолова: Ще бъда омбудсман до края на живота си

Ще бъда омбудсман до края на живота си. Това обяви бившата национална защитничка Мая Манолова пред Би Ти Ви по повод старта на гражданската й платформа за помощ на нуждаещи се и за борба с нередностите във всички сфери.

Манолова уточни, че няма намерение да я превръща в партия, като призова опонентите и критиците си вместо да политиканстват, да отидат в откритата от нея приемна за граждански сигнали и да се сблъскат с проблемите на хората от първо лице. Но от думите й стана ясно, че не се отказва от политиката. 

Манолова ще прави безплатни юридически консултации за граждани, няколко кантори вече са се отзовали.

Достъпът до медицинска помощ, таксите в детските градини и др. не са само политика, каза Манолова. Тя покани премиера Борисов да дойде в приемната й, за да види как са откраднати имоти на жена в центъра на София. На въпроса как ще се издържа приемната, тя отговори, че ще отвори дарителска сметка.

Делото за касиране на изборите в София щяло да се гледа на 10 декември. Съдът допусна поне трима свидетели, които ще докажат как протоколите са поправяни и дописвани, каза бившият омбудсман.