Само в Lupa.bg: Мая Манолова стана частен омбдусман

Политика
18:00 - 28 Ноември 2019
7998
Само в Lupa.bg: Мая Манолова стана частен омбдусман

Бившият омбудсман Мая Манолова стана частен обществен защитник. В началото на седмицата неуспялата кандидат-кметица на София откри приемна в нов, просторен офис на пъпа на София, където приема жалби и сигнали на граждани - точно както правеше, докато беше омбудсман на републиката. 

По информация на Lupa.bg само за първите няколко дни от откриването й, сътрудниците на Манолова в приемната, са обработили няколкостотин искания за срещи с нея и са завели десетки сигнали за нередности - срещу държавни институции, срещу топло и енергодружества и срещу неправомерни действия на частните съдебни инвеститори. В социалните мрежи пък феновете на бившата червена депутатка не спират да я хвалят за неуморната й работа. Там обаче се срещат и критики - все по-чести са питанията откъде идва финансирането на юристката, за да може да си позволи такава луксозна приемна на място в сърцето на столицата, където квадратният метър е над 15 евро на кв. метър, при това в прясно санирана сграда. 

Днес Манолова заяви, точно като омбудсман, че няма да спре войната и с нелоялните банкови практики. "Банковото лоби отново надделя в правната комисия при разглеждането вчера на Законопроекта за изменение и допълнение на ГПК за ограничаване на свръх привилегиите на банките в съдебната фаза", коментира бившият национален защитник днес, като уточни, че не е било прието предложението й, докато бе на поста си на улица "Вашингтон" 22 за спиране на принудителното изпълнение върху имуществото на длъжника до постановяване на съдебно решение за съществуването и за размера на дълга. 

Така, Манолова обяснява, и в бъдеще цялото имущество на длъжника ще може да бъде разпродадено и без съдебно решение само по извлечение на сметки на банката.