Мая Манолова: Вече съм адвокат, помагам и без пари

Готови сме с гражданска платформа за защита от едноличното управление, няма да правя партия, съобщи бившият омбудсман

Политика
08:33 - 14 Ноември 2019
13278
Мая Манолова: Вече съм адвокат, помагам и без пари

Няма да правя партия. Сформирам гражданска платформа в помощ на хората. Това обяви по БНТ бившият омбудсман Мая Манолова.

С гражданите, с моя екип, продължаваме битката за честни избори и честно разпределение на публичния ресурс. Това е гражданска платформа, до седмици сме готови и ще представим каузите, за които ще се борим.

Искам да създадем място, в което хората да предлагат идеи за борба с авторитарния режим, обясни загубилата битката за столичен кмет.

Вече съм адвокат, имам кантора, два пъти месеца давам безплатна консултация с помощта на колеги от столични кантори на нуждаещи се. Вече работя като адвокат и това е моята професия и мисия, обясни Манолова.

В гражданската платформа идват хора без значение от партийните пристрастия, защото проблемите на България не са леви и десни, отсече бившият омбудсман. По думите й екипът планира освен да разобличава проблемите, да помага на хората да ги решават, включително със сезиране на международни институции.

Не съм променила нищо в своите разбирания и идеи и в начина, по който мисля да ги постигна, подчерта Манолова. По думите й не името на Иван Гешев е проблем при избора на главен прокурор, а липсата на алтернатива, с което застана на страната на президента Румен Радев, който с подобен аргумент отказа да подпише указа за назначаването на обвинител №1.