Мая Манолова яхна 17-годишен ученик пред камерите

Политика
17:30 - 28 Октомври 2021
9115
Мая Манолова яхна 17-годишен ученик пред камерите

Мая Манолова яхна 17-годишен ученик пред тв камерите в името на своите политически цели. Източник на Lupa.bg предупреди, че използването на непълнолетни в предизборната кампания е нарушение на закона, което може да коства търсенето на административнонаказателна отговорност от Мая Манолова.

Преди два дни бившето острие на БСП се появи в ефира на България Он Еър в компанията на 17-годишния ученик Александър Карим Бубиа, който се оказа зачислен като сътрудник към „Изправи се, БГ! Ние идваме”.

Младежът работи в партията с подписана декларация за съгласие от родителите му да помага в ИБГНИ, но само като сътрудник, т.е., Мая няма никакво право да го ползва като политическо лице, понеже още е ученик, обясни информаторът на Lupa.bg.

Оказа се, че Александър се занимава със социалните мрежи на паритята.

„Едно от видеата (на Мая Манолова, б.ред) има 760 хиляди гледания. То е второто най-гледано видео. Тя е първият и единствен политик там. В TikTok качваме и видеа с добавена стойност, използваме забавните видеа, за да привлечем внимание към по-важните проблеми.

Не е тайна, че младото поколение не е много политически ангажирано. Искам да помагам на обикновените хора, защото те заслужават”, обясни пред тв камерите Александър Карим Бубиа.

Манолова пък обеща, че след 23 години, когато Александър навърши 40, ще го направи…президент на България.

„Те (децата, б.ред.) са креативни, позитивни, образовани и е чудесно, че се вълнуват от социалните проблеми. Расте едно поколение, на което спокойно може да поверим бъдещето с”, изпадна в патетика бившият национален омбудсман.

На този фон е добре да припомним думите на д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето”: „Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека съхраним децата!“

„ДАЗД ще предприема необходимите действия за проверка за нарушаване на правата на детето по реда на чл. 11, ал. 4 и/или чл. 11а от Закона за закрила на детето и за последващи действия за закрила на детето, както и ще уведоми писмено ЦИК и/или СЕМ за резултатите от извършената проверка по повод постъпил сигнал от Ваша страна, включително и в случаите на търсене на административнонаказателна отговорност от виновните лица”, обеща наскоро д-р Лилова.