Мая Манолова за субсидията : ето това е уйдурма!

Властта се страхува от светлината, а медиите са тези, които дават светлината, казва тя

Политика
11:53 - 10 Декември 2019
1461
Мая Манолова за субсидията: ето това е уйдурма!

„Властта се страхува от светлината, а медиите са тези, които дават светлината”. Това обяви днес Мая Манолова от ефира на Нова телевизия.

Тя  коментира и решението на ГЕРБ и БСП партийната субсидия да се увеличи отново и да стане от 1 на 8 лв. на глас.

„Ето това е уйдурма, в която Борисов ме обвиняваше по време на изборите”, беше еднозначният коментар на Манолова. Тя беше категорична, че всички партии в Народното събрание са се договорили за това.

 „След като публично уж Борисов се закле субсидията да е един лев, сега стана 8 лева – осемкратно увеличение. А от 5 години втората година от майчинството е 380 лева и не е мръднала, същото е с детските градини – за тях няма 66 млн. лева, за да станат безплатни”, беше упрекът на частния омбудсман.  

Според Манолова това, което Борисов е събрал като мнозинство за партийната субсидия, е достатъчно и за реформа и в съдебната власт. Той обаче не я прави, защото няма политическа воля, убедена е юристката.

Манолова посочи, че и към момента е адвокат и работи като такава.

„Съвсем почтено си подадох оставката като омбудсман преди кметските избори. Сега всеки, който иска, може да се обърне към мен като защитник - адвокатската ми кантора е съвсем отделно от гражданската платформа "Изправи се, България", обясни тя.

Мая Манолова сподели още, че телефонът й звъни денонощно. „Това, което съм правила като омбудсман, сега го правя през гражданската платформа", каза тя и отново подчерта, че гражданската платформа няма да бъде партиен проект, но още при регистрирането на платформата е обявено, че ще има политически искания.