Мая Манолова захапа Борисов: Вижда му се краят

Топ
21:11 - 23 Ноември 2020
6754
Мая Манолова захапа Борисов: Вижда му се краят

Бившият обмудсман Мая Манолова захапа Бойко Борисов във фейсбук малко след новината, че от петък държавата се затваря. Според лидера на движение „Изправи се.бг” краят на премиера вече се вижда.

Ето пълния текст без редакторска намеса:

Премиерът даде лошата новина за затварянето на държавата на НОЩ и здравния министър  - да съобщят с тревожно изражение това, което от дни знаем - че поведохме по смъртност в епидемията. По смъртност на обикновените хора. Не по тяхна - на по-избраните от този народ  След загиналите от престъпна небрежност пред стълбите на болниците хора, арогантността на властта привидно отстъпи пред тревогата.

Но тревогата отново не е за обикновените хора. Не чухме нищо как ще подкрепят десетките хиляди отрудени хора, които остават без работа: тези, които вече бяха уволнявани веднъж тази година и нямат право на нова борса; или тези, които няколко месеца бяха в неплатен отпуск тази година; или самоосигуряващите се, които остават без работа; или родителите, които не могат да ходят на работа при затворени ясли и детски градини.

На този фон не разбирам: как така "заедно да наложим локдаун", а тихомълком сами да си изгласуваме, и то в сила от утре, коледните бонуси само за висшите чиновници в бордове? Защо и за облагите властта и хората да не са "заедно". Май стана "заедно" в отговорностите. В привилегиите - по отделно. А в чекмеджета - само един. Но, г-н Борисов, вижда му се краят.

И после?