Мая Манолова заяви защо не е спечелила изборите

Със Слави мислим по сходен начин, добави бившият омбудсман

Топ
13:35 - 21 Декември 2019
9027
Мая Манолова заяви защо не е спечелила изборите

Мая Манолова обяви, че не е преценила залога за властта и затова не спечелила изборите. „Беше впрегнат целия криминален, икономически... ресурс. Тези избори бяха купени“, коментира тя в „Годината“ по Дарик.

Със сигурност можеше да бъда по-добра, заяви още Манолова и допълни, че гласовете, необходими, за да спечелим изборите, ги е имало. Хората, които застанаха зад мен бяха както с дясна ориентация, така и с лява“, каза още Манолова.

„Важно е следващите избори да има надежда за хората, че ще отидат да гласуват. Със Слави мислим по сходен начин. Разговаряли сме. Решенията за подкрепа се вземат заедно“, добави бившият омбудсман.

Залогът за изборите беше борбата срещу авторитарната власт. И го направиха 200 хил. души, коментира Манолова.

„Вярвам, че гражданската енергия, гражданската структура може да се окаже по-важна от партията - това ни различава със Слави. „Изправи си България“ няма да прерасне в партия. „Но не съм казвала, че няма да участва в избори. Важна е каузата, важна е идеята", допълни бившият омбудсман.

Според Манолова Събитието на 2019 са местните избори - „защото пряко участвах в тях, бях персонално ангажирана. Моделът на управление беше тежко ударен на тези избори.“

Думата за 2020 г. ще бъде „Изправи се“, каза още Манолова.

Снимка: Агнес Методиева