Мая започна кампанията си с "Черно кадифе" (НА ЖИВО)

Манолова, Отровното трио, ДБГ и Таня Дончев представят кандидатите си за депутати

Политика
11:38 - 05 Март 2021
4474
Мая започна кампанията си с "Черно кадифе" (НА ЖИВО)

Лидерката на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова започна с Отровното трио, ДБГ и Татяна Дончева предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април от пл. "Славейков" в София под звуците на култовото "Черно кадифе" на Алана Майлс. 

"Срещнах се с Борисов фронтално в битка, от която много политически мъже се скриха. Близо 200 000 граждани на София гласуваха за мен. Тогава изпитахме върху гърба си как мачка ГЕРБ, но разбрахме, че по-силна от страха е нашата решимост, че повече така не може, че битката не е между леви и десни, тя е на обикновените хора срещу необикновените пари, циничната наглост, бедността. Така създадохме "Изправи се.БГ" - за подкрепа на обикновените хора", обяви Манолова в речта си, отправяйки спомен към местните избори през 2019 г., когато се яви като кандидат за кмет на София и стигна до балотаж. 

Тя каза, че следващата стъпка ще е по-трудна и неприятна за премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. "Ще покажем на обикновените хора къде са техните пари", заяви тя. "Днес е началото на края на модела на чекмеджето и началото на нашия план за незабавна подкрепа на хората. Ще гарантираме, че 30-те млрд. лева от Европа ще стигнат до тях, до бизнеса. С тях ще превърнем България в модерна държава, с модерна икономиката", обеща още Манолова, която се явява в коалиция "Изправи се! Мутри вън!". И гарантира - няма да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС. 

Манолова се обърна към ДБ и ИТН: "Ние сме съюзници. Имаме общ противник. Мобилизирайте се".