Мъж даде 20 хил. лв. на телефонни измамници

Новини
11:07 - 13 Декември 2021
856
Мъж даде 20 хил. лв. на телефонни измамници

След двегодишно затишие - отново крупна телефонна измама по старата схема за даване на пари за операция на пострадал близък в Горна Оряховица.

Случаят е от 8 декември. 82-годишен мъж предава 20 000 лева на непознат, който преди ден беше заловен. Историята е интересна, защото куриерът се опитва да избяга с парите, но самите измамници, изработили престъплението, го издават.

За това деяние е задържан мъж на 37 години с двойно гражданство – българско и турско.

Възрастният човек е бил заблуден по телефона, че дъщеря му, живееща в САЩ, е със счупен крак и е необходимо да ѝ бъде заплатена операцията. С него първо говорил мним доктор.

„Моята дъщеря си счупила крака на три места. Трябва да се сложат шест гвоздея. Златни! На крака”, обясни Стефан пред Нова телевизия. После на Стефан се обадила и жена, която се представила за дъщеря му. „И взе да плаче по телефона. Също като нейния глас. Плаче и каза: „Татко, трябва да ми пратиш парите”, разказа възрастният мъж.

След което телефона взел „докторът”, който бил настоятелен. „Каза, че парите трябва да се пратят веднага. Търсих аз и намерих 20 000 лева”, поясни още измаменият.