Мъж е задържан за палеж на два автомобила в Хасково

Общество
12:04 - 30 Януари 2023
978
Мъж е задържан за палеж на два автомобила в Хасково

Мъж на 29 години е задържан по подозрение в палежа на два автомобила в Хасково, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково. Арестът е бил осъществен на 27 януари.

Криминалисти подозират мъжа в опожаряването на леки коли „Дачия“ и "Опел“. Първата кола бе подпалена на 18 януари в квартал „Орфей“ в южния областен център. При него таксиметровата кола е изгоряла напълно. „Опел“- ът бе подпален в края на ноември миналата година. Той бе паркиран на улица „Панорама“. Тогава на спешния телефон бе получен сигнал, че мъж пали гумата му. Горящата кола е потеглила на самоход и се е ударила в паркиран отпред „Форд“, който частично също е изгорял.

В хода на оперативно издирвателните действия, криминалистите са задържали по подозрение в извършване на палежите мъжа от Хасково. Разпитани са свидетели пред съдия. Работата по документиране на двата случая продължава, допълват от полицията.

Предишният случай на серийни палежи в Хасково бе на 16 септември вечерта миналата година. Тогава Тодор Бойчев (33 г.) бе задържан за последователното подпалване на бивш тютюнев склад и две необитаеми жилищни постройки.