Мъж, избягал от затвора, се предаде след 30 години на полицията

Напоследък беглецът от закона спал на открито на Северните плажове на Сидни

Новини
09:32 - 17 Септември 2021
1851
Мъж, избягал от затвора, се предаде след 30 години на полицията

Мъж, укривал се близо 30 години, след като е използвал ножовка и ножици за рязане на болтове, за да избяга от затвора, се е предал на полицията в Австралия.

Мъжът е избягал от поправителен център през нощта на 31 юли 1992 г., се казва в изявление на полицията на Нов Южен Уелс (НЮУ).

"През това време усилията за установяване на местонахождението на мъжа бяха неуспешни", се казва в изявлението.

Името на мъжа е Дарко Десич, потвърди говорител на полицията на Нов Южен Уелс пред CNN.

На възраст 35 години, когато е избягал, сега 64-годишният мъж е отишъл в полицейския участък Дий Уай и се е предал на полицията в неделя. Десич вече е арестуван и обвинен в бягство на затворник след законно задържане.

"Полицията ще твърди, че мъжът е използвал инструменти, включително ножовка и ножици за рязане на болтове, за да се освободи от затворнически арест през 1992 г.", се казва в изявлението.

На Десич е отказано освобождаване под гаранция и той се е явил в съда. Официално му беше отказано освобождаване под гаранция и той ще се яви отново в съда на 28 септември, съобщиха от полицията.

Филиалът на CNN 9News съобщи, че Десич е избягал от полицейския арест през 1992 г., защото не е искал да бъде депортиран в Югославия, която по това време е била обхваната от гражданска война.

След бягството си той е работил като майстор, извършвайки странни дейности, и се е казвал "Дуги", съобщава 9News.

Напоследък Десич е спал на открито в пясъчните дюни в Авалон на Северните плажове на Сидни, допълва 9News.

Местната жителка Бел Хигинс е създала страница за набиране на средства, за да помогне на Десич. За четири часа кампанията е събрала повече от 6000 австралийски долара (4390 щатски долара).