Мъж изчезва и се появява след 30 г.

Мистика
09:14 - 06 Септември 2021
12453
Мъж изчезва и се появява след 30 г.

Румънец изчезва преди 30 години, а през август 2021 г. пристига в дома си със същите дрехи и без памет. 93-годишният старец не помни нищо и на въпросите на близките си къде е бил, повтаря само "Бях си у дома".

Преди 30 години Василе Горгос изчезва. Тогава той е на 63 години. Живее в Бухочи и се занимава с продажба на едър рогат добитък. Горгос често пътува до панаири в различни грайони на Румъния, където договаря продажбата на добитък. Винаги се връща при семейството си навреме, без да има проблеми по пътя.

През 1991 г. Горгос отива на едно такова пътуване, като купува билет за влак и казва на жена си и децата, че ще се върне след няколко дни. Тогава го виждат за последен път, тъй като той повече не се завръща.

Семейството съобщава за изчезването му в полицията, но следствието не води до нищо или просто не е направено достатъчно внимателно. В крайна сметка се стига до заключението, че най-вероятно Василе Горгос е жертва на бандити. В неговото село е отслужена панихида и той вече се смята за мъртъв.

Така е до август 2021 г. В тих неделен следобед неизвестна кола внезапно спира пред къщата на семейство Горгос и от нея някой изтласква старец. Това е 93-годишният Василе Горгос, койтое облечен със същите дрехи, с които напуска дома си преди 30 години.

Колата веднага потегля. За съжаление няколкото съседи, които стават свидетели на тази сцена, са твърде шокирани, за да си спомнят номера на колата или как изглежда шофьорът. Горгос е единственият човек, който излиза от колата, водачът не се показва.

Когато членовете на фамилията Горгос излизат от къщата, разпознават изчезналия старец Васил. Шокът е огромен, още повече, че той носи старите си дрехи, в чийто джоб дори намират билета за влак, купен преди 30 години. Старецът не разпознава членовете на семейството си и сякаш изобщо не си спомняше къде е изчезнал през всичките тези 30 години.

В същото време той изглежда много добре поддържан, е чист, не отслабнал. Изглежда, че през цялото време е бил някъде, където за него са се грижели добре. На външен вид дори изглежда по-млад от 93-годишна възраст. В допълнение към билета за влак в джобовете на дрехите му е намерена старата му лична карта.

Смята се, че неговите проблеми с паметта имат неврологичен характер. Самият старец, попитан от репортери и роднини, къде е бил през всичките тези години, просто каза: „Бях у дома“. Спомня си събитията, станали преди изчезването му.

Възможно е някой да го е взел от това място, където е живял 30 години и след това да го е завел в къщи на адреса, посочен в паспорта му. Но това е само хипотеза. Междувременно семейство Горгос се обръща към властите за помощ, за да разкрие тази мистериозна история.