Мъж нападна стюардеса и опита да отвори аварийния изход на самолет

САЩ
11:48 - 07 Март 2023
1683
Мъж нападна стюардеса и опита да отвори аварийния изход на самолет

Мъж нападна стюардеса и се опита да отвори врата на аварийния изход на самолет по време на полет, съобщава ЕнБиСи нюз Инцидентът е станал на полет от Лос Анджелис за Бостън.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност.

33-годишният Франсиско Северо Торес бил на борда на полет на United Airlines. Около 45 минути преди кацане на международното летище Лоугън в Бостън членовете на екипажа били предупредени, че е имало опит за отваряне на страничната врата на десния борд. Стюардеса, която инспектирала вратата, забеляза, че дръжката е преместена към отключена позиция.

Торес е бил забелязан от екипажа на самолета да се опитва да отвори аварийния изход. Той обаче отрича да има нещо общо с това. Пилотът бил уведомен, че Торес може да представлява заплаха за полета и е помолен да кацне възможно най-скоро.

Прокуратурата посочва, че Торес е направил повторен опит да отвори аварийния изход, като дори е нападнал една от стюардесите в самолета. Пътници помогнали на екипажа да укроти Торес. 33-годишният мъж е арестуван веднага след кацането на самолета.

Франсиско Торес е обвинен в опит за намеса в работата на членовете на екипажа и придружителите. Ако бъде признат за виновен го грози доживотна присъда.