Мъж отива в затвора за 479 кг тютюн без бандерол

Общество
11:36 - 02 Август 2022
1556
Мъж отива в затвора за 479 кг тютюн без бандерол

Наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване получи 41-годишен мъж за притежание на акцизни стоки без бандерол. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Обвиняемият К. В. е признат за виновен, че на 12 април т.г. на 168-и километър на автомагистрала „Тракия“, в района на община Братя Даскалови, е превозвал с товарен автомобил 479 килограма тютюн без бандерол.

През деня осъденият посетил Чирпан, за да закупи тютюн. Имал предварителна уговорка. К.В. пристигнал се срещнал с непознат за него мъж, с когото се запознал няколко дни по-рано в Пловдив. Признатият за виновен спрял товарния автомобил на предварително посочено място. Там в колата се качил друг мъж, а малко по-късно я върнал натоварена с договореното количество тютюн. К.В. платил за стоката и тръгнал към Пловдив. По време на движението автомобилът бил спрян за проверка от полицейски служители, които в товарния отсек установили 55 черни чували с тютюн, запечатани с тиксо.

Според заключението на съдебнооценителната експертиза стойността на открития в автомобила тютюн за пушене възлиза на 80 043 лева, а стойността на невнесения акциз възлиза на 72 853 лв.

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.