Мъж открадна лекарства за над 200 хиляди лева

Криминалисти задържаха престъпника след третия му обир, май има и съучастници

Топ
15:40 - 05 Октомври 2019
2668
Мъж открадна лекарства за над 200 хиляди лева

Криминалисти от софийската полиция задържаха мъж, задигнал лекарства за над 200 хил. лева от три аптеки. Престъпникът са бил арестуван непосредствено след обир на аптека в Сливница.

Последната кражба станала в нощта срещу 2 октомври. Апашът, вероятно със съучастници, пробил дограмата на аптеката с бормашина, след това заглушил СОТ-а и задигнал лекарства за над 35 хил. лв. "Касата дори не е отваряна, а козметика не е задигана", разказа собственичката на обекта Иман Андреева. Тя посочи, че това е трета кражба в нейна аптека. Първата била на 28 януари т.г. Ударената тогава аптека била същата, която и сега.

При първия обир апашите задигнали лекарства за 18 хил. лв. На 8 март пък била най-прецизната им кражба - обрали аптеката на жената в Божурище и задигнали всички лекарства в нея.

Стойността им на едро била 150 хил. лв.

При обира в Божурище апашите дори не разбили нищо - знаели кода на алармата и го въвели. Успели да блокират и охранителните камери, както и при другите два обира. Отново не посегнали на козметиката.

Групата е набелязвала аптеките като им е слагала лепенки.

Андреева е убедена, че задържаният извършител не е действал сам. От полицаи и прокурори разбрала, че мъжът и другарите му са отговорни и за предишните обири. Тя е благодарна на полицаите от ОД на МВР - София и на техния директор старши комисар Николай Спасов за бързата реакция при последния обир и се надява и съучастниците на арестувания да бъдат заловени.