Мъж преби служителка на Изи Пей и задигна 6 бона край Пловдив

От обирджията няма следа

Актуални новини
11:23 - 20 Януари 2022
2304
Мъж преби служителка на Изи Пей и задигна 6 бона край Пловдив

Изключително дързък обир е станал в пловдивското село Ръжево Конаре. Мъж успял да отмъкне към 6 бона от офис на Изи Пей в населеното място, след което се изпарил.

Ударът обирджията реализирал в понеделник привечер, минути след края на работното време на офиса, разказаха хора от селото.

Влязъл вътре, заявил, че ще плаща сметка. Само след секунда нападнал служителката. Ударил я с твърд предмет по главата, след което я изритал с всичка сила и заповядал да не гъква. Взел наличните пари от оборота през деня, към 6 бона, и избягал. 

Служителката станала и успяла да натисне паник бутона. Само две минути по-късно охранители барикадирали офиса, но от обирджията нямало и следа. Полицаи от близкото районно извършили оглед. Разпитали и хора от селото, както и от близкия до офиса на Изи Пей хранителен магазин. Извършителят се издирва. Според разследващите обирджията не е местен.  Служителката се е изплашила много от случилото се. 

"Офисът отвори врати преди три месеца. Хората тъкмо свикнаха с него и е много удобно. Надявам се след тази случка да не затвори. Днес офисът работи, служителката е тук. Тя не е от Ръжево Конаре, но тук и е работното място", каза пред "Марица" кметът Димитър Гинов. По думите му, не става въпрос за местен човек, тъй като всички в селото се познават. Той се надява съвсем скоро извършителят да бъде заловен. 

Ако не бъде открит заедно с парите, вероятно загубата ще трябва да е за сметката на служителката.