Мъж пребил бившата си жена пред детето им (ШОКИРАЩИ СНИМКИ)

Пострадалата има множество наранявания по цялото тяло

Общество
19:50 - 24 Април 2023
5324
Мъж пребил бившата си жена пред детето им (ШОКИРАЩИ СНИМКИ)

Пореден сигнал за домашно насилие. 25-годишна жена твърди, че е пребита от бившия ѝ съпруг пред очите на 4-годишното им дете. За проблема тя споделя в социалните мрежи. 

„Искам да споделя един проблем, който мисля, че е често срещан. Става въпрос за малтретирани жени от своите мъже. За съжаление аз съм една от тях“, пише Трейси Атанасова в профила си във Фейсбук и публикува снимки, от които се виждат следи от побоя.

„...започна един жесток побой и то в присъствието на детето. Последствията от побоя са счупен нос, фрактура на черепа, синини и отоци по цялото тяло“, написа още жената.

Словесният спор между родителите прераснал във физическа саморазправа, разказа пострадалата.

„Той ми удря един шамар, аз се свличам на земята. Започна да ме дърпа за косата, да ме влачи и с юмруци в лицето. Всичко това става пред детето“, разказа Трейси.

Родителските права са присъдени на майката. Според съдебното решение срещите между бащата и детето са строго определени. Пострадалата разказа, че и преди развода мъжът ѝ е посягал, най-много - докато е била бременна. 

След последните юмруци съдебен лекар констатира фрактурите по главата, лицето и тялото. 

„Аз бях долу на земята и той с тупаници ме удряше в лявото око. Той направо си искаше да ме убие“, казва пострадалата.

Сигнал има в полицията и прокуратурата. Адвокати обаче съветват жертвите на домашно насилие веднага да търсят незабавна защита от съда за себе си, но и за децата си.

„Законът предвижда 24-часов срок, в който съдът издава заповед за незабавна защита за пострадалото лице. Това е мярката, която изключително ефективно предпазва“, каза адвокатът Йорданка Бекирска в интервю пред Би Ти Ви.