Мъж предизвика пожар в румънския парламент

ЕС
19:44 - 17 Септември 2024
722
Мъж предизвика пожар в румънския парламент

Mъж е предизвикал пожар в зоната за посетители на входа на румънския парламент, съобщиха от полицията и добавиха, че все още издирват заподозрения.

Около 300 души е трябвало да бъдат евакуирани, докато пожарът бъде потушен, съобщиха от полицията и добавиха, че никой не е пострадал при инцидента. „След спонтанен конфликт посетител от мъжки пол е хвърлил запалително вещество“, заявиха от полицията.

Говорителят на румънската полиция Октавиан Дан заяви пред репортери, че мъжът не е хвърлил веществото по хора, а по предмети в района. Полицията не предостави повече подробности за инцидента, предшестващ пожара. Също така не стана ясно веднага как мъжът е могъл да се измъкне след инцидента.

Органите на реда разпространиха снимка на сивокосия заподозрян, облечен в карирана риза и жилетка с черна раница, направена в зоната за посетители, и помолиха обществеността да помогне за идентифицирането му. Мъжът рискува да получи до седем години затвор, ако бъде подведен под отговорност и осъден за подпалването на пожара.