Мъж с присъда намушка с нож съседа си

Общество
11:18 - 16 Август 2021
1429
Мъж с присъда намушка с нож съседа си

Две досъдебни производства за причинена телесна повреда са образувани за ден в Районното управление на полицията в Горна Оряховица.

На телефон 112 45-годишна жителка на  Горна Оряховица алармирала, че мъжът, с когото живее на семейни начала, е намушкан с нож от техен съсед пред дома им. Пристигналите на място униформени установили, че 60-годишен мъж от същия град, който е осъждан, отишъл в дома на потърпевшия. След възникнал конфликт се стигнало до физическа саморазправа. Криминално проявеният нанесъл порезна рана с нож на бедрото на левия крак на 45-годишния мъж.

След преглед в Горна Оряховица пострадалият е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

В същия ден в Районното управление е получен сигнал от 29-годишен горнооряховчанин, че около 18:45 ч. са му избити четири долни зъба. Установен е извършителят – 29-годишен осъждан мъж, който се води на отчет в Държавната психиатрична болница в село Церова кория. На територията на общинския пазар в Горна Оряховица двамата влезли в конфликт, който прераснал в сбиване. Психично болният нанесъл три удара с юмрук в долната челюст на потърпевшия.