Мъж се застреля след положителен тест за Ковид-19

Новини
11:15 - 30 Октомври 2020 (обновена)
7230
Мъж се застреля след положителен тест за Ковид-19

Паниката около Ковид-19, която е обхванала голяма част от населението, вече взима жертви и води до психически отклонения.

55-годишният бургазлия Руси Д., който е бил положителен тест за Ковид-19, се е самоубил. Направил го е с ловна пушка, като е бил открит от близките си тази сутрин в дома му в квартал "Меден рудник".

Според информацията, причината е влошаване на психическото му състояние. Той се чувствал отпаднал, с всеки изминал ден след диагностицирането му, състоянието му се влошавало и смятал, че няма да може да се справи. 

Самоубийството е станало в къщата на  починалия Руси Д. на ул. "Петрова нива" в к-с "Меден рудни". За инцидента на тел. 112 съобщил негов племеник, който обяснил, че най-вероятно Руси е бил заразен с коронавирус. 55-годишният мъж живеел сам.

Проверка на полицията обаче показала, че мъжът не е бил регистриран в масивите на Регионалната здравна инспекция като положителен и карантиниран, не са открити и данни да си е правил изследване за COVID-19 в двете лицензирани лаборатории в Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство.