Мъж уби 6-годишно момче от мюсюлманско семейство в Чикаго

САЩ
08:17 - 16 Октомври 2023
2538
Мъж уби 6-годишно момче от мюсюлманско семейство в Чикаго

Шестгодишно момченце беше убито, а неговата 32 годишна майка е в тежко състояние след нападение срещу нея и детето й , защото са палестинци. Жената е напуснала Западния бряг и е дошла в САЩ преди 12 години с надеждата да потърси спасение. Шестгодишният ѝ син Уадеа е роден в САЩ.

Трагедията се разиграва в Плейнфийлд, едно от южните предградия на Чикаго, където майката и детето са нападнати от хазяина си в изблик на омраза, защото са мюсюлмани. Президентът на Съвета за американско-ислямски отношения в Чикаго, Ахмед Рехаб каза, че това, което се случва, е убито палестинско дете от някой, ”който е радикализиран от средата, в която живеем в момента и която представя палестинците като човешки животни".

71 год. Джоузеф М. Чуба е намушкал детето с нож 26 пъти, а 32-годишната му майка е с 12 прободни рани.

Според това, което майката е споделила, хазяинът й е почукал на вратата, след това се опитал да я удуши, заявявайки: "Вие, мюсюлманите, трябва да умрете" и я намушква с нож. Успява да се обади на спешна помощ, но момченцето е убито.

Джоузеф Чуба е обвинен в убийство първа степен, в опит за убийство първа степен и две обвинения за извършване на престъпление от омраза.

По повод случилото се президентът на САЩ Джо Байдън публикува изявление, в което се казва, че палестинското мюсюлманско семейство е дошло в Америка, търсейки убежище и този акт на омраза няма място в Америка, предава БНР.