Мъж умира и възкръсва след удар от 120 хиляди волта

Токът го връхлита, докато бере киви

Мистика
14:58 - 27 Декември 2021
4529
Мъж умира и възкръсва след удар от 120 хиляди волта

Жител на Нова Зеландия - 32-годишният Трой Хол, разказва в навечерието на тази Коледа своята невероятна история за оцеляване след досег с електричество от 120 хиляди волта. Пред 7 News Хол описва как преди 10 години умира за кратко по време на работа.

През 2011 г. Трой се качва на висока стълба, за да достигне до плодовете от най-далечните клони. Над дървото имало електропровод, затова бащата на Трой го предупредил да внимава и да не се качва твърде високо. Много младият тогава Хол не приел сериозно думите на баща си.

Когато смяната на новозеландеца приключила, той се изкачил на възможно най-високото стъпало на стълбата, за да улови сигнал и да съобщи на жена си, че е приключил работа и скоро ще се върне у дома. След обаждането започнал да слиза надолу. Когато се намирал на около 4 метра под жиците, извъднъж през него преминало електричество.

Първият удар от 120 хиляди волта бил в главата и се оказалл фатален, но вторият удар попадна в гърдите и върнал Трой към живот.

„Не видях и не почувствах нищо, не разбрах какво се случва. Със сигурност подцених силата на електричеството“, разказва той.

Бащата, който също работел като берач на киви, видял всичко това и се втурнал да помогне заедно с колегите на сина си. Мъжете потушилит огъня по тялото на Трой и извикали линейка.

От болницата съобщили, че Трой Хол е получил изгаряния от трета степен, които са покрили 60 процента от тялото му. Лекарите го предупредили, че вероятно никога няма да може да ходи и да говори.

Прогнозите на докторите не разстройли мъжа. Напротив, дали му сили и той решил да се възстанови на всяка цена. Няколко седмици по-късно Хол направил първите си стъпки и скоро след това започнал отново да говори. Лекарите не успели да възстановят зрението на лявото му око и се наложило да ампутират едното му ухо.

Новозеландецът признава, че по време на рехабилитационния процес е бил много подкрепян от дъщеря си, на която е "безкрайно благодарен".