Мъж задържа крадец и го предаде на МВР

Куриози
17:10 - 27 Октомври 2022
2251
Мъж задържа крадец и го предаде на МВР

Стопанин задържа крадец, проникнал в къщата му в русенското село Полско Косово, и го предаде на полицията. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Крадецът влязъл в двора на имота, разбил три входни врати, неутрализирал СОТ-системата, като направил опит да отнеме пари в брой от метална каса, но в нея нямало средства.

После мъжът излязъл от къщата, прескочил оградата и хукнал да бяга, но в този момент стопанинът се прибирал към дома си и го видял. Подгонил го и заловил до идването на полицията.

Униформените служители установили, че това е 48-годишен мъж от София. Той е задържан за 24 часа. В двора на имота са открити инструменти, с които се предполага, че са разбити вратите, както и труп на куче. По тялото на животното нямало следи от наранявания. То е предадено за аутопсия.

Разследването по случая продължава.

По данни на полицията през вчерашния ден в Русенско е регистрирана още една домова кражба. Обект на посегателство е апартамент в Русе. Според потърпевшите от жилището липсвали множество вещи и мебели.