Мъжът, душил дете в Пазарджик, опита да се самоубие

30-годишният побойник се е намушкал с нож в областта на корема и шията

Общество
18:13 - 23 Юли 2021
2051
Мъжът, душил дете в Пазарджик, опита да се самоубие

30-годишният мъж от Пазарджик, който преби и души 13-годишно момче на детска площадка, е опитал да се самоубие. Той се е намушкал с нож в областта на корема и шията.

Побоят над детето е станал на ул. “Дунав“. 30-годишният влязъл в пререкание с 13-годишния тинейджър, а след това му нанесъл удари по главата.

След побоя нападателят напуснал района на площадката и се прибрал в жилището си. Детето било транспортирано от родителите си за преглед в МБАЛ-Пазарджик, където състоянието му се влошило и било настанено в интензивно отделение - от стискането в областта на шията получило недостиг на кислород, изпаднало в безсъзнание и се наложило да бъде прегледано и от невролог и поставено на апаратно дишане. Благодарение на лекарската намеса към момента състоянието на момчето е стабилно.

Вечерта след побоя двора на областната болница в града бе обсаден от мургави жители на Пазарджик, които били дошли да се интересуват от състоянието на детето. Според тях родителите на хлапака живеели и работели в чужбина и си били дошли за кратка почивка в града. Детето било отишло на площадката, за да се види с приятелчетата си от квартала, когато било заговорено от непознатия. Между двамата станало пререкание и по-възрастният нападнал момчето. Случаят се наблюдава от местната Районна прокуратура.