Мъжът, намерил дрона: Институциите бездействат (СНИМКИ)

На 112 не подходиха сериозно, бомбата е залепена с тиксо, заяви хотелиерът Радослав Русев

Новини
08:49 - 18 Септември 2023
4937
Мъжът, намерил дрона: Институциите бездействат (СНИМКИ)

Бомбата е залепена с тиксо към дрона. До момента няма кой знае каква реакция за случая освен, че е пътя към залива от Тюленово е затворен. Около 10-11 часа очакваме някой сапьор да се наспи предполагам, за да се случи нещо, разказа пред БНТ Радослав Русев, който намери и сигнализира за дрона с бомба на брега край с. Тюленово.

"Тюленово не е центърът на света, но когато украино-руските дронове кацнат на нашия бряг... нещата стават други. Тази бомба все още е активана с някакви светещи електроники. Няма да ви разказвам на 112 как ми реагираха на обаждането", написа той във Фейсбук.

Хотелиерът уточни, че сигналът към тел. 112 е подаден в неделя вечерта в 21:40 ч., но в първия момент не са се отнесли сериозно към него.

"Девет часа по-късно – пълно бездействие на институциите, чакаме да се наспят военните, или да гръмне. Това не е отношение към такъв сериозен проблем. Всички са уведомени, но никой нищо не прави", каза хотелиерът.

"Вълните ще станат по-големи днес и има опасност това нещо да се удари в скала. Не знам какъв е принципът за взривяването му, но според мен има опасност", добави той.

Русев сподели, че в хотела му има сватбари.

"Булката ще запомни този ден. Определено хората с нея не са спокойни. В очакване са да бъде премахнато устройството", изтъкна той.

По думите на очевидци е възможно бомбата все още да е активна, защото „има светещи електроники“. Полицията е отцепила района след сигнал от хотелиера Радослав Русев. По думите му взривното устройство е 50-60 см, а самият дрон е около 3 метра.

Очаква се военни от флота да направят оглед.