Мъжът, пометен от кола до мол "Сердика", пресякъл на червен светофар (снимки)

Човекът е закаран в "Пирогов", няма опасност за живота му

Крими
22:58 - 18 Октомври 2023
9422
Мъжът, пометен от кола до мол "Сердика", пресякъл на червен светофар (снимки)

Поредна тежка катастрофа с пострадал пешеходец стана тази вечер в централната част на столицата, за което Lupa.bg извести по-рано. Автомобил удари пресичащ човек, в непосредствена близост до столичния мол "Сердика център" на бул. "Ситняково", съобщиха очевидци в групата "Катастрофи в София".

Според информация на Нова телевизия раненият е мъж, а вследствие удара е получил тежка мозъчна травма. Линейка на "Спешна помощ" е откарала пострадалия в "Пирогов". По информация на БТА от полицията обаче става въпрос за блъсната жена. Източник на Lupa.bg потвърди, че пострадалия действително е бил мъж.

Инцидентът е станал около 19,42 ч. тази вечер - тогава е подаден сигналът до тел. 112. Заради произшествието и последвалия полицейски оглед, в района се образува огромна тапа от автомобили за около час 

Очевидци на инцидента публикуваха и снимки от катастрофата - точно на мястото има пешеходен светофар и пешеходна пътека. По непотвърдена информация, мъжът е пресичал на червен светофар и е бил блъснат от черна "Шкода Октавия". Човекът е откаран в "Пирогов" в тежко състояние, но засега няма опасност за живота му.

По обед пък пострада друг пешеходец в столицата, отново на пешеходна пътека. Автобус на градския транспорт блъсна 71-годишна жена около 11 часа на бул. "Арсеналски". Пострадалата беше откарана за преглед в болница, след което е изписана.