Мбапе искал в Ливърпул, но...

Спорт
13:36 - 11 Септември 2024
1051
Мбапе искал в Ливърпул, но...

Килиан Мбапе е бил близо до преминаване в Ливърпул и дори е помолил шефовете на ПСЖ да го пуснат на “Анфийлд”, сензационно информира френското издание “Екип”.

Става дума за лятото на 2022 година, когато месеци наред се смяташе, че капитанът на Франция ще се премести в Реал Мадрид, но в крайна сметка той реши изненадващо да поднови контракта си с парижани за две години плюс допълнителен сезон с опция на играча.

Той е получил сериозни и твърди уверения, че селекцията на тима през това конкретно лято ще бъде амбициозна, като са посочени имената на Бернардо Силва и Роберт Левандовски като основни трансферни цели, които в крайна сметка не бяха осъществени.

През август Мбапе вече е бил силно разочарован от случващото се, а на “Парк де Пренс” е пристигнала умопомрачителна оферта на стойност 200 милиона евро от страна на Ливърпул.

Именно в този момент капитанът на Франция е пожелал да бъде пуснат да премине при мърсисайдци, а “Екип” допълва, че той дори се е бил разбрал за личните си условия с “червените”. Важен момент за отбелязване е, че той е имал клауза в бъдещото споразумение с Ливърпул, което е щяло да му позволи да премине в Реал Мадрид впоследствие без особено затруднения и срещу фиксирани условия, които обаче не са изяснени.

От ПСЖ отказват категорично Мбапе да бъде пуснат и след кратък бойкот в първия кръг на шампионата срещу Клермон, когато той официално бе обявен за контузен, нападателят в крайна сметка се завърна и отбеляза 29 гола в Лига 1 и общо 41 гола в 43 двубоя във всички турнири през тази кампания.