Мечка се разходи из Габрово (СНИМКИ)

Актуални новини
12:06 - 31 Март 2023
3374
Мечка се разходи из Габрово (СНИМКИ)

Млад мечок се разходи и похапна в покрайнините на Габрово. 33-годишният Кольо Пеев успя да заснеме дивото животно и разказа за читателите на „Габрово Нюз“ повече за срещата си с него.

Случката се разиграла вчера, 30 март, в часовете по пладне в близост до квартал „Гачевци“. Около 13.00 часа габровецът излязъл да спортува и да се разходи, тръгвайки от населеното място в посока към село Мечковица.

В близост до изградена каменна чешма той поспрял, за да отдъхне, но нещо в близо до мястото привлякло вниманието му. В близката поляна, зад дървена ограда, той

Първоначално Кольо Пеев го възприел като голямо куче, не след дълго обаче установил, че животното е млада мечка. Не се изплашил, дори напротив – проявил любопитство. Хищникът изобщо не се възмутил от човешкото присъствие и продължил най-необезпокоявано да търси храна и да си похапва корени.

Габровецът се доближил на приблизително разстояние от около 3 метра от младия мечок. Забелязал, че дивото животно нямало нашийник на врата, вероятно наскоро се е събудило от зимния си сън и сега търси храна, за да се подсили.

Срещата им траела 10-ина минути, след които Кольо продължил по пътя си, оставяйки с незабравимо преживяване, което успял да заснеме. Живеещи в село Мечковица шеговито споделят, че появата на дивото животно не е случайна и оправдава името на населеното им място. Хората не се страхуват от „мечката тийнейджър“, че по-скоро ѝ се радват.