Мечки разкъсаха мъж пред очите на туристи

Актуални новини
14:37 - 19 Октомври 2020
3977
Мечки разкъсаха мъж пред очите на туристи

Мечки убиха служител на китайски зоопарк пред очите на туристи, съобщава Би Би Си и цитира управата му, която уверява, че ще повиши мерките си за сигурност.

Страховитият инцидент станал в събота в шанхайския природен парк "В зоната на дивите зверове" пред пълен с посетители туристически автобус. Видео, за което се твърди, че е от инцидента и бе споделено в социална медия, показва група пищящи в автобуса туристи, които гледат към няколкото мечки навън.

От парка изказват съболезнованията си на семейството на убития работник и в изявление допълват, че е изключително тъжно да се случи такава трагедия и се извиняват на туристите за безпокойството, което са им причинили. От управата му допълват, че проучват инцидента, за да разберат как могат да повишат нивото на сигурност, така че подобни неща да не се случват повече. От случилото се насам зоната на дивите животни е затворена, а парите за билетите се възстановяват.

В тази зона туристите не могат да се разхождат свободно, тя е достъпна само за туристическите автобуси. Рядко се случва работници в зоопаркове в Китай да бъдат убити от животни, но нападенията са относително чести, отбелязва Би Би Си.