Мечта: Плащаш £25 000 и те погребват до Карл Маркс

Парцел в лондонското гробище "Хайгейт" е силно желано от комунистите

Новини
14:29 - 18 Януари 2024
4085
Мечта: Плащаш £25 000 и те погребват до Карл Маркс

Всеки има идоли и мечти, независимо дали става дума за спортист, политик, артист или какъвто и да било друг човек от обществото ни. Е, понякога има и по-извратени желания - такова и и това да бъдете погребани до... Карл Маркс.

Гробищният парк "Хайгейт" в северен Лондон може да ви даде парцел срещу 25 000 паунда.

Управата на гробището ще направи място за нови погребения в близост до гробницата на Карл Маркс, а мястото е изключително желано от комунистите.

Бивши лидери на иракската и южноафриканската комунистическа партия са погребани близо германския философ.

"Това, което прави "Хайгейт" толкова интересно, е, че то е живо наследство, а не просто реликва. То все още е място, където нещата се случват сега, където са погребани хора и където хората идват, за да ги почитат, защото ги помнят", казва Йън Дънгавел - изпълнителен директор на "Хайгейт".

Гробището е разположено на около 37 акра или 150 декара, близо до елитния лондонски квартал "Хампстед Хийт". Там са погребани много известни личности, включително Джордж Майкъл, Джордж Елиът, Дъглас Адамс и Майкъл Фарадей.

Някои по-стари гробове, където паметниците се рушат и роднините на починалия и наследници също са отдавна мъртви, са предназначени за нови погребения, а първокласният недвижим имот в близост до понякога обезличаваната гробница на Маркс ще бъде първият, който ще бъде разработен по новата програма.