Мечтан триумф за Англия

"Лъвиците" станаха европейски шампионки, след като биха Германия

Спорт
21:49 - 31 Юли 2022
3697
Мечтан триумф за Англия

Англия спечели домакинското си Европейско първенство за жени и така за пръв път стъпи на европейския връх. На финала на “Уембли” дамският състав на “Трите лъва” постигна успех с 2:1 над Германия след продължения и така изпълни мечтата си за триумф на свой терен.

Англичанките започнаха по-добре и отправиха няколко точни удара, спасени от Мерле Фрьомс. Въпреки това в 25-ата минута Германия беше близо до гол при разбъркване след корнер, но Мери Иърпс съумя да улови топката. В 38-ата минута Елън Уайт стреля от добра позиция, но прати топката малко над вратата. 

В 48-ата минута Табеа Васмут направи опасен рейд, но ударът ѝ завърши право в обятията на Иърпс. Само две минути по-късно гостите имаха нова добра възможност за попадение, но шутът на Лина Магул мина покрай вратата. Така се стигна до 62-ата минута, когато Кийра Уолш пусна чудесен извеждащ пас към Ела Туун, която с прехвърлящ удар откри резултата в полза на “Трите лъва”. 

Техният опонент веднага се активизира и в 66-ата минута нацели греда след мощен удар на Магул. Тя обаче беше безгрешна в 79-ата минута, когато успешно завърши добра атака на своя тим за 1:1 и така прати мача в продължения. 

В тях домакините все пак стигнаха до победен гол, като това стана в 110-ата минута. Тогава при центриране от корнер резервата Клоуи Кели успя да добута топката във вратата и хвърли в екстаз трибуните на “Уембли”.