Мечтата на Бекъм: Меси в Интер Маями

Англичанинът предвижда да събере аржентинеца с други три легенди на Барса

Спорт
11:53 - 29 Март 2022
1252
Мечтата на Бекъм: Меси в Интер Маями

Дейвид Бекъм крои амбициозен план да събере Лионел Меси и трима от бившите му съотборници от Барселона – Луис Суарес, Серхио Бускетс и Жорди Алба в Интер Маями. Бекъм иска да изведе МЛС на по-високо ниво, като подпише с четири световни звезди през следващите две години.

Легендата на Манчестър Юнайтед иска да привлече гръбнака на Барса, който спечели требъл през сезон 2014/15. Меси е свързван с Интер Маями и преди, а Бекъм иска да привлече футболиста след изтичането на договора му с ПСЖ. Настоящият договор на аржентинеца изтича в края на следващия сезон, въпреки че има възможност да остане още един сезон в клуба. Бекъм се надява да извлече плюсове от нападките срещу Меси при отпадането на ПСЖ от Шампионската лига.

Другият играч, който е спряган за пристигане в Интер Маями е играчът на Атлетико Мадрид Луис Суарес. Договорът му с Атлети изтича в края на сезона, като е малко вероятно да продължи престоя си в испанската столица. Бекъм се надява Суарес да се присъедини към отбора му. Англичанинът се надява да привлече и Серхио Бускетс от Барселона, чийто договор изтича през 2023 година.

Финалното парче от пъзела на Бекъм е Жорди Алба, чийто договор с Барса изтича през 2024 година. Квартетът имаше силни години в Каталуния. Всички играха заедно в продължение на шест години и вдигнаха ШЛ през 2015 година. Въпреки залеза на кариерата им, очаква се Бекъм да изгради отбор около четиримата.

„Може ли да се случи? Ще настояваме. Аз съм оптимист по душа. Мога ли да видя това да се случи – възможно е“, каза съсобственикът на Интер Маями Хорхе Мас.