Медици пред Lupa.bg: Милен Цветков получил масивен вътрешен кръвоизлив

У нас
15:23 - 21 Април 2020
10894
Медици пред Lupa.bg: Милен Цветков получил масивен вътрешен кръвоизлив

Милен Цветков най-вероятно е получил масивен вътрешен кръвоизлив след тежкия удар на джипа, управляван от 22-годишния Кристиан Николов. Случило се е бързо и не е било възможно спасяването му, коментират медици пред Lupa.bg.

По думите им, той не си е глътнал езика. “Глътнат език” е някакво народно понятие. Такова нещо в медицината не съществува. Има трудно дишане, когато пациентът е в безсъзнание и главата е приведена напред. Брадичката опира в гърдите. Тогава се затруднява дишането, защото коренът на езика запушва. Достатъчно е да се отведе главата назад и дишането се възстановява. Но не е починал от това”, обясниха медиците.

Днес бяха снети записите от охранителната камера на кръстовището до МОЛ "Парадайз", където загина журналистът. На кадрите се вижда как колата-убиец връхлита върху автомобила на Цветков и че шофьорът Кристиан Николов не се опитва да спре или поне да намали скоростта.

Цяло чудо е, че няма повече жертви, тъй като точно в този момент светофарът свети зелено за пешеходците, а половин дузина от тях пресичат секунди преди зверската катастрофа.