Медицински феномен: ММА боец се бил с контузия, лекарите 4 часа го оперират

Медиците се чудят как Тиаго Сантос е изкарал двубой с Джо Джоунс

Спорт
17:04 - 23 Юли 2019
2838
Медицински феномен: ММА боец се бил с контузия, лекарите 4 часа го оперират

ММА боецът Тиаго Сантос премина успешно операция на двете си колена, след като получи тежки контузии по време на битката си с Джо Джоунс. Двамата споделиха октагона на UFC239, което се проведе по-рано този месец във Вегас.

Във втория рунд Сантос контузи лявото си коляно и изкара цялата битка на един крак. В крайна сметка той загуби двубоя, но си спечели доста фенове.

Цели 4 часа лекарите трябвало да поправят щетите от двубоя и в интервю пред медиите в Бразилия, Сантос сподели следното:

"Всички лекари, които се срещнаха с мен ме питаха едно и също. Те искаха да знаят - как съм се бил в това състояние. Дуарте, който е мой мениджър, попита лекарите дали е нормално да се бия в това състояние и те казаха, че не е нормално. Тата казва, че умът ми е взел нещата в свои ръце и няма друго обяснение за тази ситуация".

Няколко пъти в битката коляното на Тиаго отказваше, но той продължи да се бие и дори да вкарва ритници. Само уважение може да изпитваме към боец, който остави всичко от себе си в клетката и търсеше победата до самия край.