Медицинските сестри местят палатките пред парламента

Белите престилки продължават протеста до удовлетворяване на исканията им

Новини
09:30 - 18 Декември 2019
1460
Медицинските сестри местят палатките пред парламента

Днес депутатите в Народното събрание са посрещнати от протестиращите медицински сестри. Палатките им ще бъдат опънати пред парламента.

Недоволството продължава, въпреки срещата на белите престилки с премиера Бойко Борисов в понеделник. След разговорите, бяха разпоредени засилени проверки във всички болници.

Днес представители на протестиращите ще се срещнат с вътрешния министър Младен Маринов, за да подадат конкретни сигнали за нарушения в лечебните заведения.

Сестрите разчитат диалогът с властта да продължи и да има реално увеличение на заплатите им. И твърдят, че ще продължат с протеста до удовлетворяване на всичките им искания. 

Междувременно соцлидерът Корнелия Нинова наля масло в огъня с обръщение към медицинските сестри от палатковия лагер след разговорите им с  Борисов.

"Уважаеми медицински сестри, отново ви излъгаха. Помните ли онези 50 милиона за заплати, които след това се оказаха шест и накрая нито един лев не стигна до вас? Потънаха в увеличената цена на клиничните пътеки. И този път Борисов ви обеща още от същото", предупреди Нинова през Фейсбук.