Медицинско чудо: Младият доброволец, пострадал при гасенето на пожарите, върви към значително подобрение

Беше приет в клиника в Пловдив със 75% изгаряния

Актуални новини
11:39 - 28 Август 2024
1353
Медицинско чудо: Младият доброволец, пострадал при гасенето на пожарите, върви към значително подобрение

19-годишният Светослав Димитров от Свиленград, който пострада тежко като доброволец при гасенето на пожарите, вече е стабилизиран и върви към значително подобрение.

Момчето е в добро състояние, извън опасност за живота и лекарите се грижат за него. Това съобщиха за DarikNews от болница „Св. Георги” в Пловдив.

Лечението му ще е продължително и му предстоят още възстановителни процедури, включително и пластики. Добрата развръзка на състоянието му е голям успех за лекарите, които определят случая като медицинско чудо.

Припомняме, че младият доброволец беше приет в клиника в Пловдив със 75% изгаряния. Той участва в гасенето на пожарите в Свиленградско преди повече от месец.

Светослав Димитров е паднал от цистерна на колесен трактор при преминаване на машината през задимен и с намалена видимост участък към село Райкова могила в местността „Каламишко дере”. Тялото му е открито силно обгоряло от водача на трактора в близост до машината.

Светослав е и треньор по футбол на най-малките футболисти от ФК "Свиленград". След тежкия инцидент той получи голяма подкрепа от децата.

"Тренер, чакаме те на терена! ОБИЧАМЕ ТЕ!!!", заявиха малчуганите във видео.