Медсестри се барикадираха в Партийния дом!

У нас
19:19 - 05 Март 2020
5593
Медсестри се барикадираха в Партийния дом!

Медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и се барикадираха в бившия Партиен дом, който се ползва от Народното събрание, предаде БНТ.

Те обявиха, че ще останат вътре, докато не бъдат изпълнени исканията им, свързани с реализацията на работеща здравна реформа, достойно заплащане и по-добри условия на труд.

"Навсякъде се говори, че сестрите стачкуват за заплати, това не е така. Ние стачкуваме за реформа в здравеопазването. Без тази реформа няма да се решат никакви наши проблеми, а те са страшно много", каза Ирина Узунова.

Пред сградата бяха поставени и обувки, символизиращи медицинските сестри, напуснали страната.  Протестът на медицинските сестри протича съвмество с този на иницативата "Системата ни убива", от където настояват за оставката на социалния министър Деница Сачева и на заместничката и Адриана Стоименова.

Протестиращите преди дни обособиха палатков лагер пред Министерския съвет и обявиха, че той ще остане тук докато бъдат изпълнени исканията им. Около 18:30 ч. беше блокирано движението по бул. "Дондуков".