Медведев е №1, спечели турнира в Лондон

Тенис
09:14 - 23 Ноември 2020
3174
Медведев е №1, спечели турнира в Лондон

Световният №4 Данийл Медведев постигна най-големия успех в кариерата си. 24-годишният руснак спечели титлата на заключителния турнир на АТП в Лондон след обрат с 4:6, 7:6 (2), 6:4 срещу третия в ранглистата Доминик Тийм.

За Медведев това е първи трофей на този турнир. Той е вторият руснак след Николай Давиденко през 2009 г., който триумфира в турнира.

За втора поредна година Тийм остава на крачка от титлата след загуба във финала. Миналата той не успя да преодолее Стефанов Циципас, а през тази Медведев игра значително по-силно.

Миналата година Медведев не записа нито един упех в турнира, а сега се превърна в първия тенисист с победи срещу първите трима в ранглистата по време на финалния турнир. В рамките на седмица той се справи с  Новак Джокович, Рафаел Надал, Александър Зверев и Диего Шварцман.

"Мачът беше невероятен, това е една от най-големите победи в кариерата ми, три сета срещу такъв силен играч. Поздравления за Тийм за постигнатото през този сезон, той вече е в учебниците по тенис. Надявам се в бъдеще да имаме много мачове в големите турнири", каза Медведев след финала в Лондон.

"Давиденко беше първият, който спечели тук, спомням си го. Той победи най-добрите в света, показа нереален тенис. Много се радвам, че успяхме да затворим последния турнир с руското знаме в Лондон", добави той.