Медведев: Климатиците са виновни

Спорт
14:32 - 05 Септември 2022
2972
Медведев: Климатиците са виновни

Световният №1 в тениса Даниил Медведев очаквано не беше доволен от развитието на мача си с Ник Кирьос в осминафиналите на US Open.

Руснакът претърпя поражение в четири сета, което със сигурност означава, че ще загуби първото си място в световната ранглиста следващия понеделник, когато се обнови класацията.

Даниил поздрави австралийския си опонент за добрата игра, но и уточни, че се е чувствал болен заради климатичната система на корта. Той припомни, че е имал същите проблеми и миналата година, но на турнира в Синсинати.

"Ник игра много добре и бяхме равностойни до третия сет. Тогава започнах да се чувствам зле физически и това беше ключът. Почувствах голяма умора. Бях малко болен и мисля, че е заради климатичната система на корта. През миналата година същото се случи и в Синсинати, макар и тогава представянето ми да бе позитивно. Не е нормално да се разболявам два пъти в рамките на 2,3 седмици. Днес забелязах проблем с гърлото ми и това изигра своята роля. Не искам да звучи като извинение, защото Ник игра много добре. Той вече ме победи в Монреал, а там не бях болен", каза руснакът.

Той коментира и загубата на първото място в ранглистата - разочарование, от което няма да прави трагедии.

Не е хубаво нещо със сигурност, особено след такъв мач. Разочарован съм и винаги е трудно, когато загубиш в Големия шлем. Няма да ме видите да плача в стаята си, макар и да го има разочарование. За няколко дни ще съм тъжен и ще гледам телефона и лаптопа си, някакви сериали. Но първото нещо, което изникна в главата ми след мача, не беше "ужас, вече не съм номер едно". Дори не знам на кое място ще съм след турнира, може би трето или четвърто. Предполагам, че и Карлос (Алкарас) ще ме изпревари. Това е вид мотивация и ще се опитам да се справям по-добре. Трябва да печеля повече точки в Шлема, ако искам отново да съм на върха в ранглистата", добави Даниил.