Медведев: Съчувствам на Яник Синер

Спорт
10:51 - 01 Октомври 2024
1604
Медведев: Съчувствам на Яник Синер

"Всъщност, ако трябва да бъда честен, не съм го обсъждал много в съблекалнята, разбира се, освен с моите руски приятели, защото ние говорим повече. Някои смятат, че трябва да бъде наказан, други смятат, че не, не трябва да бъде", каза руснакът Даниил Медведев, след като бе попитан какво мисли за обжалването на Световната антидопингова агенция (WADA) по случая на Яник Синер.

Той сподели, че съчувства на световния номер 1.

"Моето мнение винаги за тези неща е един вид да се опитам да се дистанцирам. Ситуацията е много трудна за него. Както винаги съм казвал, никой не иска да е в тази ситуация, защото, казах го и на US Open, представете си, че утре получите имейл, защото мисля, че това е имейл, че сте се провалили на допинг тест".

"Това е сложна ситуация. Искам да кажа, че той прави това, което трябва да направи. WADA вероятно прави това, което трябва да направи. Нека видим как ще завърши. Мислехме, че може би е приключило, но не. Да, аз съм малко на същото мнение като Карлос (Алкарас). Съчувствам на Яник. Не мисля, че има лош, наистина лош вид за тениса, защото мисля, че, да, ако 10 играчи от топ 10 изведнъж се окажат с едно и също вещество или нещо подобно, ще бъде различно. Мисля, че това е просто индивидуална ситуация, която ще видим как ще завърши", добави Медведев.