Медведев започна убедително защитата на титлата в Ню Йорк

Спорт
21:39 - 29 Август 2022
2096
Медведев започна убедително защитата на титлата в Ню Йорк

Даниил Медведев започна с категорична победа участието си на Откритото първенство на САЩ по тенис. В среща от първия кръг, която се игра при 30-градусова жега на централния корт "Артър Аш" в Ню Йорк, руснакът се наложи над представителя на домакините Стефан Козлов с 6:2, 6:4, 6:0 за точно два часа игра.

Медведев започна леко мудно мача и двамата с Козлов си размениха по един пробив до 2:2. След това обаче водачът в световната ранглиста вдигна нивото си и с четири поредни гейма взе откриващия сет с 6:2.

Най-равностойна се оказа втората част на мача. В нея Козлов, който е на 111-о място в световната ранглиста, показа някои интересни изпълнения. При 3:3 Медведев направи пробив, но както и в първия сет Козлов веднага успя да го върне за 4:4. 

Тук обаче силите на родения в Скопие тенисист свършиха. Медведев взе два поредни гейма на нула, с което и втория сет, а медицинският таймаут също не спомогна на Козлов. В третия сет той бе повече в ролята на зрител, а Медведев напълно безпроблемно затвори срещата с 6:0.