Мега „ Делото за Джордж Флойд ” на живо

Нещо за четене
14:26 - 29 Март 2021
2632
Мега „Делото за Джордж Флойд” на живо

Делото срещу полицая Дерек Шовен, който уби Джордж Флойд, ще се превърне в най-гледания на живо съдебен процес в историята на телевизията, предава CNN. Law & Crime, HLN и Court TV са само някои от медиите с ресор правосъдие, които ще предават процеса на живо. 

Дан Ейбрамс от Law & Crime споделя, че в последно време се забелязва нарастващ интерес към гледането на живо на съдебни дела, като гражданското дело "Хълк Хоган срещу Галкър" се е радвало на огромно обществено внимание.

И все пак нищо не може да се сравни с това, което се очаква сега, убеден е Ейбрамс.

Според Ерик Левинсън от CNN процесът ще бъде проследен от начало до край и ще даде възможност на света да види от всички гледни точки най-важното събитие от ерата „Black Lives Matter”.

Лари Мадово от BBC заяви от летището на Минеаполис, че цялото внимание на света е приковано върху това дело.

Джошуа Невет, също от BBC предава, че телевизионните камери, които изпуснаха кадъра с притискането до смърт на Дж. Флойд имат възможността сега да се реабилитират пред всички зрители, предавайки делото на живо пред целия свят. Всеки лицев нерв, мимика и трепет на полицая Дерек Шовен, ще се следи от десетки камери, само три са изпратени от Court TV.

Истински дебат се води как да бъде наречено мега делото, което се готви да бъде новия блокбъстър, който се очаква да измести от пиедестала отразяването на атаката над Световния търговски център в Ню Йорк. „Делото за Джордж Флойд” или „Минесота срещу Дерек Шовен” са само част от предложенията засега.

Дерек Шовен е обвиняемият, не американската полиция, не и американската правосъдна система въобще”, заявява Лора Коутс от CNN.

Очаква се делото да засегне въпросите за използването на груба сила от органите на реда, полицейската реформа, системната злоупотреба с правосъдието и отношението към чернокожите.