Меган Маркъл обмисляла самоубийство

Заради бруталния тормоз на социалните мрежи, съпругата на принц Хари искала да сложи край на живота си

Топ
08:19 - 05 Август 2024
2252
Меган Маркъл обмисляла самоубийство

Заради бруталния тормоз на социалните мрежи, през 2021 г. Меган Маркъл обмисляла самоубийство. Това разкри тя по време на интервюто си с Хари, излъчено по CBS Sunday Morning. В него тя обсъди новата програма на фондация Archewell - The Parents Network за подкрепа родители, чиито деца са били повлияни от травми, свързани с използването на социални медии. По този повод водещата попита Меган за думите ѝ през март 2021 г. в разговор с Опра Уинфри, че „просто не иска повече да е жива".

От думите на Маркъл стана ясно, че това е свързано с „тормоза и злоупотребата, които изпитвах в социалните медии и онлайн" и  че познава разликата между нейния опит и този на децата, засегнати от токсични ситуации в интернет.

„Когато сте преминали през някакво ниво на болка или травма, вярвам, че част от нашето лечебно пътуване – със сигурност част от моето – и това е способността да бъдем открити", обясни Меган. След което допълни, че никога не би искала някой друг да се чувства така и някой друг да прави такива планове. Както и че никога не би искала останалите да не вярват на този човек. 

„Ако изказването на това, което съм преодоляла, ще спаси някого или ще насърчи някого в живота му, искрено да го провери, а не да разчита на външния вид, всичко ще е наред - обясни още тя. - Тогава си заслужава, ще понеса удар за това."