Меги Димчева от "Търси се" стана актриса и медитира на сцената

"Чудесата в нас" е преживяване, което съчетава йога и най-обичаните български песни

Култура
21:09 - 19 Май 2024
19170
Меги Димчева от "Търси се" стана актриса и медитира на сцената

Водещата на предаването "Търси се" по Би Ти Ви - Меги Димчева ще реализира пред публика своя авторски спектакъл-медитация. „Чудесата в нас“ е преживяване, което съчетава древни духовни практики от йога, медитации и най- обичаните български песни.

Всички текстове за медитациите са написани от самата Меги Димчева, която отскоро публикува и тематични клипове, създадени от нея.

"Текстовете са провокирани от моя личен път в търсене на себе си", споделя Меги. "След 20-годишно "търсене" на известните хора в България усетих, че самата аз съм се загубила. Тогава реших, че трябва да поема по нов път и в живота ми се случиха много чудеса“, казва тя.

Едно от тези чудеса е срещата й с певеца Борис Илиев. "За мен  тази среща беше знак, че трябва да творим заедно, защото Борис изпълнява песните, върху които аз бях написала своите медитации", казва водещата.

В спектакъла с лекота са преплитат мъдростта през вековете, йога, молитвата, търсенето на път към себе си и връщането към духовността. Всичко това е заедно с красивите текстове и музика на български песни, които носят вдъхновение за живот, любов и себепознание.

Нежната музика се изпълнява от виртуозния пианист Иво Дуков, а специални гости на събитието са Михаил и Кристина Белчеви. Любимата артистична двойка на България ще сподели за своя път един към друг и за това кои са песните, с които изразяват себе си.

Спектакълът "Чудесата в нас" включва и духовна практическа част, в която са съчетани дишане, йога и баланс на тялото. Тя ще се проведе от едни от най-добрите йога учители в Българи - Ирена Русева.

Самата Меги Димчева определя проекта като едно събитие, в което всеки ще преживее катарзис в душата си. То ще провокира участниците да се обърнат към себе си и да заобичат всяко преживяване в живота.

Премиерата на "Чудесата в нас" е на 6 юни в "Топлоцентрала“.


"Животът твори чудеса! Всеки ден, всеки миг! Трябва само да ги забелязваме и да благодарим! И ако се вслушваме във вътрешния си глас ще бъдем винаги на нашия път, където сме свободни и щастливи с това, което сме и което имаме. Нека заедно съпреживеем този поглед към дълбокото в душата си", казва Меги Димчева.