Мейсън Грийнууд: Не съм правил неща, за които бях обвинен

Най-доброто решение за всички нас е да продължа футболната си кариера далеч от "Олд Трафорд", призна футболистът

Спорт
12:02 - 22 Август 2023
2072
Мейсън Грийнууд: Не съм правил неща, за които бях обвинен

Мейсън Грийнууд няма да играе повече за Манчестър Юнайтед. Това стана ясно, след като клубът най-сетне обяви дългоочакваното си решение за бъдещето му. То е взето след продължителното вътрешно разследвано, започнало още през февруари.

От клуба отичат, че разследването е показало, че Мейсън не е направил нещата, в които бе обвинен, но въпреки това заедно с играча са решили, че е по-добре той да продължи кариерата си на друго място.

Ето и изявлението, публикувано на сайта на Манчестър Юнайтед:

"Манчестър Юнайтед приключи вътрешното си разследване на обвиненията срещу Мейсън Грийнууд.

Процесът започна през февруари 2023 г., след като всички обвинения срещу Мейсън бяха свалени от съда. През цялото време взехме предвид желанията, правата и гледната точка на предполагаемата жертва заедно със стандартите и ценностите на клуба, като се опитахме да сверим в най-голяма степен цялата информация и контекста.

Това ни наложи да продължим разследването деликатно и внимателно, за да получим доказателства, които не са обществено достояние, включително от лица, които са пряко запознати със случая.

Въз основа на доказателствата, с които разполагаме, заключихме, че материалът, публикуван онлайн, не предоставя пълната картина и че Мейсън не е извършил престъпленията, за които първоначално бе обвинен.

Въпреки това, както Мейсън публично признава днес, той е направил грешки, за които поема отговорност.

Всички замесени, включително Мейсън, признават трудностите с възобновяването на кариерата му в Манчестър Юнайтед. Следователно беше постигнато взаимно съгласие, че би било най-подходящо той да направи това далеч от "Олд Трафорд" и сега ще работим с Мейсън, за да постигнем това".

За последно Грийууд игра за Манчестър Юнайтед на 22 януари 2022.

Самият футболист прие трудно решението, но запази положение и достойнство, като реагира по подобаващ начин, присъщ за големите хора.

Той сподели и неговата позиция след раздялата:

"Няма да безпокоя Манчестър Юнайтед – готов съм да напусна. Искам да започна, казвайки, че разбирам, че хората ще ме съдят заради това, което са видели и чули в социалните мрежи и знам, че ще си помислят най-лошото.

Бях възпитан да знам, че насилието или злоупотребата във всяка връзка е погрешно, не съм правил нещата, в които бях обвинен, и през февруари бях освободен от всички обвинения. Въпреки това напълно приемам, че направих грешки във връзката си и поемам своя дял от отговорността за ситуациите, довели до публикацията в социалните мрежи.

Уча се да разбирам отговорностите си и да давам добър пример като професионален футболист и съм фокусиран върху голямата отговорност да бъда баща, както и добър партньор.

Решението беше част от процес на работата между Манчестър Юнайтед, семейството ми и мен самия. Най-доброто решение за всички нас е да продължа футболната си кариера далеч от "Олд Трафорд", където присъствието ми няма да разсейва клуба.

Благодаря на клуба за подкрепата, откакто се присъединих към него на седем години. Винаги ще притежава частицата от мен на “Червен дявол”.

Изключително съм благодарен и на моето семейство и всички мои близки за подкрепата и сега трябва да се отплатя за доверието на хората около мен.

Възнамерявам да бъда по-добър футболист, но най-важното- добър баща, по-добър човек и да използвам талантите си по положителен начин на и извън терена".