Мексиканска сенаторка лъсна гола на онлайн заседание на кабинета

Депутатът обясни инцидента с неумението си да си борави с новите технологии

Новини
09:23 - 04 Юни 2020
3669
Мексиканска сенаторка лъсна гола на онлайн заседание на кабинета

Мексиканска депутатка лъсна гола по време на правителствена среща, провеждана през приложението за видеоконферентна връзка Зуум. Сенаторът заяви по-късно, че не се срамува да покаже тялото си.

66-годишната Марта Лусия Камарена обясни, че нямала никаква представа, че все още е пред камерата, когато се е съблякла, за да се премени за предстояща среща миналия четвъртък. Осъзнала какво се случва едва когато колегите й я уведомили.

По-късно сенатор Марта Лусия се извини на всички, които са я гледали, включително на медиите, че случайно е нарушила очакваните стандарти за поведение. Сенаторът обясни, че не борави умело с новите технологии.

Марта Лусия Камарена по време на видеоконферентната среща

Сенаторът от Гуанахуато обаче заяви, че не се срамува, че се е появила гола. “Аз съм горда феминистка”, обяви тя по-късно в Туитър.

“Аз съм жена, която не се срамува от тялото си, което обичам и за което се грижа — декларира сенаторът. — Освен това съм родила четири деца, три от които са професионалисти и отговорни мъже”, продължи тя.

Повечето от колегите й я подкрепиха и обвиниха тези, които са разпространили неуместните кадри.

Междувременно компанията Зуум (Zoom) регистрира скок на печалбата си през първото тримесечие на годината, предадоха световните агенции.

Тези резултати потвърждават очакванията, тъй като в условията на мерки за физическо дистанциране по целия свят заради пандемията от новия коронавирус използването на приложението на Зуум за видеоконферентна връзка нарасна чувствително, отбелязва Франс прес.

От януари до март оборотът на калифорнийската компания е нараснал със 169% на годишна основа до над 328 милиона долара. В резултат Зуум е реализирала печалба от 27 милиона долара срещу само 198 хиляди долара за същия период миналата година.

В края на първото тримесечие на годината компанията, базирана в Сан Хосе, в Силициевата долина, е имала около 265 400 клиенти, ползващи платени нейни услуги - скок от 354 процента на годишна основа.

Не всичко обаче е розово за Зуум. Внезапният масов приток на нови потребители доведе до проблеми със сигурността и разкри пропуски при боравенето с поверителна информация, отбелязва Франс прес.