Мелони: Държавата показва, че не се предава пред мафията

Тя обещава, че превенцията и борбата с мафиотските престъпления ще продължи

ЕС
12:58 - 16 Януари 2023
1804
Мелони: Държавата показва, че не се предава пред мафията

Министър-председателят на Италия Джорджа Мелони с първа реакция на ареста на мафиотския бос на „Коза ностра“. По повод ареста Мелони написа няколко думи в Twitter. 

"Голяма победа за държавата", написа тя. Мелони смята, че държавата демонстрира, че не се предава пред мафията.

"След годишнината от ареста на Тото Риина, друг лидер на организираната престъпност, Матео Месина Денаро, е изправен пред правосъдието", отчита италианският премиер. 

Припомняме, че днес арестуваха мафиотският бос Матео Месина Денаро след 30 години бягство. Разследването, довело до залавянето на мафиотския бос на „Коза ностра“, е координирано от прокурора на Палермо Маурицио де Лучия и помощник-прокурора Паоло Гуидо. Според съобщенията Матео Месина Денаро е бил арестуван в частната клиника „Мадалена“ в Палермо. Мафиотският бос е бил в лечебното заведение, "за да се подложи на лечение", заяви командирът на карабинерите Роз Паскуале Анджелозанто.

"Моите най-горещи благодарности, заедно с тези на цялото правителство, отиват на полицейските сили, и по-специално на Групата за специални операции е част от италианските карабинери, на националния прокурор за борба с мафията и на прокурора на Палермо за залавянето на най-значимия представител на мафиотските престъпления", написа още Мелони. 

Тя обещава, че превенцията и борбата с мафиотските престъпления, ще продължи да бъде абсолютен приоритет на правителството.