Мемед удрял главата на жена си в пода, докато тя издъхнала

Трупът на Теменужка престоял 2 дни в къщата във Видин

Актуални новини
17:57 - 05 Януари 2024
2764
Мемед удрял главата на жена си в пода, докато тя издъхнала

Повдигнаха обвинение за убийство на 79-годишния мъж, убил съпругата си във Видин.

Мъжът, остава в ареста за срок от 72 часа, с прокурорско постановление, съобщи за "Фокус“ говорителят на Окръжна прокуратура-Видин прокурор Владислав Влашев.

Той допълни, че в понеделник държавното обвинение ще поиска от съда постоянна мярка "задържане под стража“ за обвинения в убийството на съпругата си възрастен мъж. Предстои назначаване на поредица от експертизи за установяване  психичното състояние на обвиняемия, допълни прокурорът.

Трупът на 70-годишната жена, с множество травми по тялото и главата, бе открита вчера по обяд в дома си във видинския ромски квартал "Нов път“, след получен сигнал за мъж, стоящ с окървавени ръце пред къщата си, съобщиха днес от Облаастната дирекция на МВР-Видин. Полицията е задържала 79- годишния мъж, който е с психично заболяване и е съпруг на убитата, съобщиха от полицията.

По неофициална информация 79-годишният мъж, е известен в квартала като Мемед, а името му е Кольо Денев. Убитата жена е негова съпруга и се казва Теменужка.

Смъртта й най-вероятно е настъпила в следствие на жестоки удари по главата и тила. Работи се по версията, че убиецът й е удрял главата на жената в пода на стаята. След извършената аутопсия вчера е установено, че смъртта й е настъпила 48 часа преди аутопсията. Това означава, твърдят полицаи, че тя е била убита най -вероятно на 2  януари т.г. , близо два дни по-рано от откриването на трупа й.

Съседи на убитата жена, разказват, че когато 79-годишният мъж вчера е излязъл и стоял с окървавени ръце пред къщата си на техните въпроси, какво е станало, какво си сторил, той отговарял, че нищо не се е случило. Чак при идването на униформените и откриването на трупа на съпругата и арестуването му, съседите разбрали за жестокото убийство.