Менда Стоянова брани кампанията за ВНС

Депутатката от ГЕРБ обясни как управляващите само задали тона за конституцията, щяла да се дописва

Политика
08:34 - 26 Август 2020
1320
Менда Стоянова брани кампанията за ВНС

В предложенията си за нова Конституция ГЕРБ се е съсредоточил върху области, които са критични. Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

„Става въпрос за съдебната система, където могат да се допълнят и променят още много неща, с цел постигане на конституционна независимост на съдебната система. Има и няколко предложения, към които всички български граждани заявиха подкрепата си на референдума преди няколко години”, допълни още тя.

По нейните думи вчера при консултациите с отделните партии е било уточнено, че това, което е внесено до момента, е минимално, а смисълът е бил да се повдигне въпросът за ВНС и нова Конституция.

„От ВМРО ясно изразиха своята принципна подкрепа за свикване на Велико народно събрание и подготовка за нова Конституция. Нормално е те също да имат някакви свои предложения, които да искат да бъдат включени”, поясни Стоянова. 

Тя допълни, че НФСБ също са заявили, че имат подобни предложения. „Вероятно и другите групи, ако успеем да внесем предложението за свикване на ВНС и нова Конституция в парламента, също ще имат своите идеи. Тепърва предстоят разговорите по същество”, заяви още Менда Стоянова.